Energetische healing Nijmegen

Zit je niet lekker in je vel? Ben je lusteloos, gespannen of heb je een burn out? Heb je fysieke klachten (jeuk, pijn, uitslag, vochtophoping, reuma etc) waar reguliere artsen je niet mee kunnen helpen? Loop je steeds tegen dezelfde dingen aan en weet je niet hoe daar uit te komen? Of zoek je ondersteuning bij rouw, scheiding of verdriet? Last van concentratieproblemen, ADHD of dementie? Energetische en spiritual healing kunnen bij praktisch ieder ongemak en levensfase helpen.

Wat is een energetische healing?

Een energetische healing: het valt zo moeilijk in woorden uit te leggen wat dat is. Reiki, Quantum Touch, magnetiseren, Healing Touch…allemaal (oeroude!)methodes die gebruikmaken van hetzelfde: de universele energie. Met een groot verschil: Healing Touch is wereldwijd geaccrediteerd en wordt in veel ziekenhuizen(vooral in the USA) door verpleegkundigen toegepast. En dus erkend door de reguliere gezondheidszorg. In Nederland zijn ze ook een flink stuk op weg en wordt de opleiding tot Healing Touch therapeut door de SNRO als complementaire zorg erkend. Ook door de V&Vn (beroepsvereniging voor verzorgenden en verpleegkundigen). Die erkenning is belangrijk en fijn, maar wat het voor jou doet, is natuurlijk waar het om draait.

Hoe werkt een Healing Touch healing?

1. Tijdens de intake neem ik een aantal vragen met je door. De reden van je komst, je achtergrond en op basis daarvan definiëren we een gezamenlijk doel waaraan we werken.

2. Tijdens de behandeling lig je op een massagetafel. Voordat de behandeling start, doe ik een energetische assessment. Dat houdt in dat ik je chakra’s en aurveld meet. Dat doe ik met mijn handen, een pendel en met mijn intuïtie. Op basis van deze energetische assessment en de intake, bepaal ik welke interventies ik ga gebruiken. De interventies bestaan uit gestructureerde handbewegingen die ik door het auraveld maak of in contact met het lichaam (Als je geen lichamelijke aanraking wilt, is dat geen probleem. Het staat de behandeling niet in de weg). Intuïtief werk ik met mijn handen op die plekken waar de energie erom vraagt. Je kunt allerlei sensaties voelen, zoals warm/kou, lichte prikkelingen, emoties, kleuren, diepe ontspanning, gevoel van loslaten of helderheid ervaren.

3. Aan het einde van de behandeling doe ik opnieuw een energetische assessment om het resultaat te meten in het auraveld en de chakra’s. Ik grond je goed, zodat je rustig uit de ontspanning kunt komen.

4. Tijdens de feedback praten we even na en deel ik mijn bevindingen. Op basis daarvan besluiten we samen of we een vervolgafspraak inplannen.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Dat verschilt per cliënt en per problematiek. Meestal zijn er minimaal 3 sessies gewenst om tot verandering te komen. Ik werk eerst aan het balanceren van de energie alvorens aan diepgewortelde blokkades te werken. Iedere healing verschilt en de resultaten zijn nooit hetzelfde. Simpelweg omdat ieder mens uniek is en zijn/haar eigen proces voor een groot deel zelf stuurt. Jij beslist dus. Omdat jij het beste aanvoelt wat jij nodig hebt en waar je wel/niet aan toe bent. Sommige mensen komen voor een specifiek probleem totdat het is opgelost of verminderd, anderen eenmalig voor (spirituele) support of ontspanning of regelmatig voor een soort van energetische APK. Alles is mogelijk. Ook een combinatie met spiritual (trance) healing of therapeutische yoga gericht op jouw energie.

Voor wie is het geschikt?

Voor iedereen: volwassenen, tieners, kinderen, ook met aandoeningen als dementie, een handicap of als men aan een rolstoel of een bed gebonden is. Ik geef energetische healing in mijn praktijkruimte in Nijmegen, maar kom ook naar je toe als dat nodig is en je plaatsgebonden bent (bijv door een handicap of als je in een verpleeghuis woont).

Waarom Healing Touch?

Ik ben de opleiding van Healing Touch gaan doen, na 15 jaar van zelfonderzoek en ontwikkeling: van Reiki, chakra studies, Ayurveda yoga, trance (spiritual)healing tot mediumschap. Waarom? Omdat ik een goed onderbouwd en onderzocht systeem zocht, waarmee ik de wereld van energie toegankelijker kan maken voor een breed publiek. ‘Energie’ is nog steeds voor veel mensen een eng, onbekend en daarmee zweverig terrein. Als mediumistic healer, die in een nuchter Drents atheïstisch gezin is opgegroeid, heb ik alles zelf moeten ontdekken. Die weg is lang, maar heel waardevol geweest. Healing Touch geeft gedegen en gerichte behandelmethodes om met het menselijk energieveld te werken. Gebaseerd op ervaringen en methodes van wereldbekende grote healers en artsen zoals Barbara Ann Brennan en de arts Brugh Joy. Naast spirituele (trance) healing geeft Healing Touch me meer instrumenten om met het menselijk energieveld van iemand te werken en daarnaast ook de wijsheid van de Spirit World in te zetten.

Moet ik voor energetische of voor spiritual healing kiezen?

Dat ligt aan jou. Meestal voel je zelf wel goed aan waar je behoefte ligt. Over het algemeen werkt spiritual trance healing goed bij transformatie in levensfases, rouw of als je door een moeilijke periode gaat of behoefte hebt aan contact met een bron van licht en liefde zodat je dat ook in jezelf weer kunt ervaren.

De behandeling en de methodiek verschillen. In spiritual (trance)healing ga ik in een lichte staat van trance en maak het daardoor voor mijn Spirit team mogelijk om met mijn energie te ‘blenden’. De healing is ‘passief': dat wil zeggen, ik werk niet in jouw energieveld, dat doet het Spirit team. Door mijn trance (dit vraagt om voortdurende beoefening om die verbinding te laten groeien) zo sterk mogelijk te maken, kan de healing een diep effect teweeg brengen.

Tijdens een energetische healing ben ik niet in trance en werk ik actief met mijn handen in jouw energieveld volgens een gestructureerde methodiek. Mijn spirituele helpers zijn ook tijdens deze behandeling aanwezig en zij geven mij intuïtief aanwijzingen tijdens de behandeling. Het contact met het Spirit team is echter minder sterk dan wanneer ik in een lichte trance ben.

Kosten: E75.- (incl 21% btw) voor een sessie van 1 uur.

Locatie: Onze liefdevolle plek De Bewustzijn Yurt in Nijmegen West (Hees).